- Novinky
- Akciový tovar
- Káva illy
- Kávovary
- Pomôcky pre baristu
- Čaj RONNEFELDT
- Horúca čokoláda MONBANA
- Čokoláda VALRHONA
- Minerálne vody
- Džúsy PAGO
- Tonic a limonády
- Destiláty
- Likéry a aperitívy
-
Víno
- Club 95+/100
- Biele víno - tiché
- Biele víno - šumivé
- Ružové víno - tiché
- Ružové víno - šumivé
- Oranžové víno - tiché
- Červené víno - tiché
- Vermuty
- Dispenzory na víno
- Džemy a med
- Delikatesy
- Prémiové Extra panenské olivové oleje
Káva illy
illy – spojenie vedy a umenia
Spoločnosť illycaffé založil v roku 1933 Francesco Illy. Dnes ju vedie tretia generácia rodiny.
Jej náplňou je výroba jedinečnej, špičkovej zmesi pre prípravu kávy espresso, ktorá sa vyrába za použitia deviatich druhov kávy arabica. Vďaka vyváženej kombinácii týchto ingrediencií z Južnej a Strednej Ameriky, Indie a Afriky vzniká nezameniteľná chuť a vôňa kávy, rovnaká v každej šálke a v každej časti sveta.
Dodávateľská politika spoločnosti je založená na priamej spolupráci s pestovateľmi kávy, vďaka čomu sa spoločnosť vyhýba medzinárodnému trhu s komoditami. Výber dodávateľov je prísny, spoločnosť illycaffé zaviedla od roku 1991 cenu Prêmio Brasil de Qualidade do Cafe Para Espresso, ktorá je súčasne motiváciou pre pestovateľov. Na základe úspechov tejto ceny v Brazílii sa začalo s udeľovaním tejto ceny za kvalitu aj v Guatemale, Kolumbii a v Indii.
Zo siedmich radikálnych inovácií, ktoré za uplynulých 100 rokov predstavujú revolučný prínos do výroby kávy zaviedla spoločnosť illycaffé tri. Je to Illeta, predchodca súčasných strojov na prípravu espressa z roku 1934, ďalej presurizácia – systém balenia a konzervácie kávy, pri ktorom je vzduch vnútri plechovky nahradený inertným plynom pri tlaku vyššom ako je atmosferický. Tretia inovácia pochádza zo 70.- tych rokov 20.storočia, kedy sa objavila prvá kapsula obsahujúca jednu porciu kávy.
Káva espresso je zložitý nápoj, ktorý pozostáva z 1500 ingrediencií, ktoré sa musia harmonicky skĺbiť tak, aby vytvorili kompletnú arόmu a z 13 fyzikálnych a chemických premenných, ktoré ovplyvňujú správnu prípravu. Z tohto dôvodu štúdium a výskum v súvislosti s kávou a všetkými výrobnými procesmi – od výberu po prípravu – predstavujú strategický rys v prístupe spoločnosti už od jej založenia. Divízia technologického výskumu a vývoja spoločnosti illycaffé, ktorá dosiahla medzinárodného uznania ako centre of excellence ( stredisko špičkovej kvality ) v oblasti štúdia kávy – sa skladá z dvoch výskumných stredísk (Trieste, Sao Paulo) a zo štyroch laboratόrií: Aromalab, Sensorylab, Biolab a Techlab.
Spoločnosť illycaffé založila Universita del caffé s cieľom prispieť k zlepšovaniu a rozširovaniu kávovej kultúry. Kurzy sú štukturované s ohľadom na cieľové skupiny, ktorých sa týkajú: prevádzkovatelia kaviarní, reštaurácií a hotelov, pracovníci v týchto zariadeniach, spotrebitelia a zvedaví nadšenci, pričom vo všetkých prípadoch sú zamerané na kvalitu a zvyšovanie ich znalostí o svete kávy.
Na základe presvedčenia, že káva má aj svoju estetickú a zmyslovú stránku, ktorá sa stáva súčasťou kultúry, spoločnosť illycaffé vyjadruje svoje hodnoty a filozofiu prostredníctvom jazyka umenia a kreativity. Zo spolupráce so známymi protagonistami svetovej umeleckej scény, napr. Michelangelo Pistoletto, Julian Schnabel, Jeff Koons a mnohí ďalší, vychádzajú kolekcie illy v súčastnosti známe ako illy Art Collection – séria umeleckých šálok, ktoré sa stali symbolom toho, ako fantázia umelcov pretvára objekt každodennej potreby – kávovú šálku.